Ervaringen koor

Mariska over Zingen voor je Leven Nijmegen

Toen ik geconfronteerd werd met kanker, sloot ik me aan bij het koor ‘Zingen voor je Leven Nijmegen’, een koor voor mensen geraakt door kanker. Ik had al jaren niet meer gezongen. De eerste keer was ik ontroerd door het samen zingen. Het maakte zoveel emoties bij me los. Hoe geweldig was het te ervaren dat ik mijn stem mocht laten horen. Als je zingt, kun je niet aan allerlei beslommeringen denken. Integendeel zingen geeft mij energie!

Frohmut dirigeert het Zingen voor je Leven koor met zoveel bevlogenheid. Haar hartstocht voor zingen draagt ze over op het koor. Frohmut zegt vaak dat we vrolijk mogen kijken als we zingen. Ze leert ons niet alleen een liedje te zingen. Ze leert ons te voelen wat je zingt en met die emotie het lied vol overgave te zingen. Het zingen raakt mij, van zingen word ik blij!

Mariska van Dodewaard

Tiny over Zingen voor je Leven Arnhem

Zingen voor je Leven in Arnhem is een ware belevenis.

Al bijna 10 jaar ben ik lid van deze specifieke zanggroep.

We zingen momenteel in het Toon Hermanshuis waar we elke oneven dinsdag hartelijk worden begroet door een gastvrouw en onze dirigente Frohmut Knie.

Het mooie van dit koor is dat je ook lid mag zijn als je niet of nauwelijks kunt zingen. De dirigente weet in de kortste keren iedereen plezier in zingen te geven. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en door haar mimiek en levendige fantasie waarmee ze ons tijdens het zingen begeleidt, houden heel veel leden het lang vol in dit koor.

Omdat de koren van Ede, Nijmegen en Arnhem nagenoeg hetzelfde repertoire hebben, is het bijna vanzelfsprekend dat we af en toe samen een groot optreden hebben. Deze optredens zijn ware happenings waar de meesten van ons echt van genieten.

Door de coronapandemie zingen we momenteel via Zoom. Hoewel het niet ideaal is, verheug ik me toch elke week weer op het samen-zingen-uurtje met Ede. Voor en na het zingen hebben we zelfs gelegenheid om met elkaar te praten via chatrooms.

Eigenlijk is zingen bij Zingen voor je Leven veel meer dan een aantal liedjes ten gehore brengen. Het onderlinge contact, de saamhorigheid, de vriendschappen, de gezamenlijke activiteiten, de spontane ideeën die soms opwellen en waar dan ook uitvoering op volgt, dit zijn allemaal zaken die ons koor Zingen voor je Leven zo speciaal maken en zeker de moeite waard om er nog jaren mee door te gaan.